Între 3.000 şi 4.000 de imigranţi au fugit din tabăra Moria, a declarat o sursă din cadrul poliţiei pentru AFP, subliniind că rafalele de vânt puternice au contribuit la răspândirea flăcărilor. Acesta a mai spus că nu are nicio îndoială cu privire la faptul că incendiul a fost provocat în mod deliberat. Incendiul ar fi izbucnit în cursul unei încăierări între imigranţii de naţionalităţi diferite.

Potrivit unor surse din cadrul poliţiei, suspecţii sunt de origine afgană, irakiană, dar şi câte o persoană din Senegal, Siria şi Camerun.
Potrivit sursei citate, pentru calmarea spiritelor au fost trimise forţele de intervenţie ale poliţiei.

Potrivit unei surse ministeriale, tabăra Moria urmează să fie refăcută cât mai curând posibil, însă până atunci imigranţii evacuaţi au fost transferaţi către o altă tabără de pe insulă.

În prezent, 5.650 de imigranţi se află pe insula Lesbos, capacitatea de primire a acestora fiind doar de 3.500 de locuri, potrivit statisticilor publicate de Guvernul grec. Majoritatea sunt blocaţi pe insulă de la intrarea în vigoare a acordului UE-Turcia, pe data de 20 martie. Mulţi au depus totuşi cerere de azil şi aşteaptă pe insulă soluţionarea acesteia, care poate dura luni de zile. În Grecia trăiesc peste 60.000 de imigranţi.

Persoanele arestate sunt acuzate de că ar fi cauzat daune materiale şi pentru incitarea la violenţă şi ar urma să fie în mod formal inculpate, a declarat un oficial din cadrul poliţiei, citat de Reuters.

Potrivit presei din Grecia, încăierările au izbucnit luni în urma zvonurilor că mai multe sute de rezidenţi ai taberei ar urma să fie deportaţi.

Nu există informaţii că în urma incidentului ar fi existat victime.