Actualitate

La Leova vor fi date în exploatare 92 de locuinţe sociale pentru persoanele nevoiaşe

Potrivit Serviciului de presă al MDRC, ministrul a mai subliniat că în urma implementării acestui proiect, familiile social vulnerabile, cu mulţi copii, persoane cu dizabilități, dar şi tineri specialiști din raionul Leova vor beneficia gratuit de locuințe sociale.

Pentru construcția locuințelor sociale în raionul Leova Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei oferă circa 3,4 mln euro, iar la finele anului 2017 este planificată încheierea lucrărilor de construcție.

Vasile Bîtca a mai menţionat că prin construcția locuințelor sociale, Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor are drept scop îmbunătățirea şi dezvoltarea fondului de locuinţe date în chirie pentru familiile social vulnerabile, ce nu pot să își procure în prezent o locuință. "Beneficiarii vor fi selectați de autoritățile publice locale, care vor examina cererile depuse de solicitanți", a reiterat ministrul.

Locuinţele sociale sînt construite în cadrul unui proiect implementat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor și finanțat de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BCE). Pentru realizarea fazei II a proiectului, în perioada 2013-2018, BCE oferă țării noastre un împrumut în sumă de 20,4 milioane de euro, pe o perioadă de pînă la 20 de ani, inclusiv 5 ani perioada de graţie.

Locuinţele construite prin intermediul Proiectului sînt repartizate de către autorităţile publice locale în regim social în baza unui contract de locațiune, încheiat pe o perioadă determinată.

Din anul 2013 şi pînă în prezent au fost date în folosință 171 de apartamente în raioanele Călărași, Briceni, Sîngerei și Hîncești. În prezent este în desfășurare construcția altor 259 de locuințe sociale în raioanele Soroca, Nisporeni și Ialoveni, iar pînă la finele anului 2018 vor fi construite în total circa 700 de locuințe sociale pentru 2500 de persoane cu venituri mici.

Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *