Rada de la Kiev nu recunoaște Duma de la Moscova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Rada Supremă a Ucrainei a adoptat o rezoluție privind nerecunoașterea legitimității alegerilor din Crimeea și a tuturor membrilor Dumei de Stat din Rusia.

Anterior, Comitetul Radei Supreme pentru afaceri externe a recomandat Parlamentului să declare drept nelegitimă întreaga componență a Dumei de Stat nou aleasă în Rusia în legătură cu votarea organizată în Crimeea ocupată.

În textul Radei Supreme se spune „să nu se recunoaște legitimitatea alegerilor pentru Duma de Stat a Adunării Federale a Federației Ruse a celei de-a șaptea convocări, rezultatele acestora și consecințele juridice, și, în consecință, compoziția, competențele, actele și deciziile Dumei de Stat a Adunării Federale a celei de-a șaptea convocare”.

În același timp, Rada face apel la Consiliului de Securitate și Adunarea Generala a ONU, parlamentele statelor străine, adunările parlamentare și organizațiile internaționale să nu recunoască legitimitatea alegerilor pentru Duma de Stat din Rusia și, în consecință, compoziția, competențele, actele și deciziile, potrivit paginaderusia.ro.

Anterior, șefa diplomației europene Federica Mogherini a declarat că Uniunea Europeană nu consideră legitime alegerile de duminică din Crimeea, peninsulă anexată de către Rusia.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...