Pentru colectarea, în timp record, a semnăturilor pentru înregistrarea lui Lupu, grupul de iniţiativă a cheltuit 90.266 de lei. Cei mai mulţi din aceşti bani, 87.500, au fost achitaţi pentru combustibil procurat de la Petrom-Moldova, companie care i-a aparţinut prim-vicepreşedintelui PD, Vladimir Plahotniuc, scrie Anticorupţie.

Alţi 2370 de lei au fost cheltuiţi pentru procurarea rechizitelor de birou. Banii au fost adunaţi de la trei donatori. Este vorba despre deputaţii Sergiu Sîrbu (50.000 de lei) şi Eugen Nichiforciuc (40.000 de lei). Ultimul a fost şi şef al grupului de iniţiativă pentru colectarea semnăturilor pentru înregistrarea lui Marian Lupu. Membra PDM Olga Erhan a donat 266 de lei şi 80 de bani.

Iurie Leancă, candidatul Partidului Popular European din Moldova, a cheltuit deocamdată 2.565 de lei pentru materiale promoţionale. În raportul financiar al candidatului se precizează că banii au fost oferiţi de partid. 

Grupul de iniţiativă pentru înregistrarea lui Andrei Năstase, candidatul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, a cheltuit 400 de lei din 650 de lei care au fost transferaţi pe contul grupului.

Restul candidaţilor nu indică niciun fel de cheltuieli pentru colectarea celor 15.000 de semnături necesare pentru înregistrare. 16 dintre grupurile de iniţiativă pentru înregistrarea candidaţilor nu au depus rapoarte financiare.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.