15:25:22 25.04.2024
Stiri

Curtea de Apel a luat DECIZIA în privința lui Marian Lupu. Candidat cu acte în regulă

Politică 19.09.2016 18:28 Vizualizări5855 Autor: Ziarul National
Curtea de Apel a luat DECIZIA în privința lui Marian Lupu. Candidat cu acte în regulă jurnal.md
foto simbol


UPDATE 19.26. Curtea de Apel a respins sesizarea PPDA privind anularea deciziei CEC de înregistrare a candidatului Marian Lupu. Potrivit judecătorului, sesizarea este nefondată, iar Marian Lupu nu a încălcat nimic atunci când a dus semnăturile la CEC într-o zi de sâmbătă. Cei prezenți în sala de judecată au huiduit magistratul când a anunțat hotărârea.

Vicepreședintele PPDA, Alexandru Slusari, a spus că nu este de acord cu decizia Curții de Apel. „Noi am adus argumente, am enumerat articolele care au fost încălcate, dar justiția la noi rămâne selectivă. Normele legale sunt inițial aprobate, iar ulterior încălcate. Noi vom contesta decizia Curții de Apel la Curtea Supremă de Justiție. Noi nu am avut scopul ca Marian Lupu să fie exclus din cursa electorală, pentru că va fi exclus de alegători. Noi am vrut ca legea să fie aplicată pentru toți, dar vedem că ea se aplică selectiv”, a spus Slusari.

UPDATE (15.:05): Câteva zeci de persoane protestează în aceste momente în fața Curții de Apel Chișinău. Oamenii scandează „Lupu, scos din cursă”, „Niciun vot pentru Lupu”. În aceste momente, este examinată cererea de recuzare depusă de reprezentanții PPDA.

UPDATE (14:06): Reprezentanții PPDA au cerut recuzarea judecătoarei care urmează să examineze sesizarea depusă de formațiune. Este vorba despre Veronica Negru, despre care presa a scris anterior că ar fi fina membrului Consiliului Superior al Magistraturii, Gheorghe Avornic. Ședința de judecată s-a încheiat, cererea reclamanților urmând a fi transmisă cancelariei Curții de Apel pentru examinare.

Curtea de Apel Chișinău urmează să examineze astăzi sesizarea Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, privind anularea deciziei CEC de înregistrare a candidatului Marian Lupu la alegerile prezidenţiale.

Cererea în instanță a fost depusă de președintele PPDA, Andrei Năstase, și şeful grupului de iniţiativă al formaţiunii, Alexandru Slusari, după ce s-a descoperit că CEC a acceptat înregistrarea candidaturii lui Marian Lupu, admițând mai multe abateri, inclusiv depunerea listelor de subscripție într-o zi de odihnă.

Și procesul de colectare a semnăturilor pentru înregistrarea candidaturii lui Marian Lupu a provocat mai multe critici. Asociația Promo-Lex a stabilit că au fost admise mai multe abuzuri în timpul colectării semnăturilor pentru înregistrarea candidatului Partidului Democrat.

În fața sediului Curții de Apel Chișinău s-au adunat mai mulți protestatari care cer magistraților să ia o decizie corectă și să-l excludă pe Marian Lupu din cursa electorală.

Vedeți mai jos live de la eveniment.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md