Protest la Curtea de Apel: PPDA cere excluderea lui Marian Lupu din cursa electorală

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Curtea de Apel Chişinău examinează astăzi, începând cu ora 14:00, sesizarea conducerii Partidului Politic „Platforma Demnitate şi Adevăr” privind anularea deciziei Comisiei Electorale Centrale de înregistrare a candidatului Partidului Democrat, Marian Lupu la alegerile prezidenţiale.

Update 14:07

Reprezentanții PPDA au cerut recuzarea judecătoarei care urmează să examineze sesizarea depusă de formațiune. Este vorba despre Veronica Negru, despre care presa a scris anterior că ar fi fina membrului Consiliului Superior al Magistraturii, Gheorghe Avornic.

Autorii sesizării cer excluderea candidatului PD Marian Lupu din cursa electorală.

„Ilegalitatea acceptării listelor de subscripție din partea lui Marian Lupu și numeroasele abuzuri comise de Partidul Democrat în procesul de colectare a semnăturilor au fost consemnate şi de raportul independent al Asociaţiei „Promo-Lex”, dar și prin numeroase informații în presă”, se arată într-un comunicat de presă al formațiunii politice.

În aceste condiții, Partidul „DA” îndeamnă cetățenii să participe la manifestație, „pentru a picheta Curtea de Apel și a cere excluderea candidatului înregistrat ilegal în cursa pentru prezidențiale”.

„Doar prin participare și un front comun în vederea obţinerii condițiilor egale pentru toţi concurenţii electorali, cu respectarea normelor democratice vom avea alegeri relativ libere și corecte”, se mai arată în comunicat.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...