Rusia a ales: Patru partide acced în Duma de Stat. Rusia Unită, câştigătorul alegerilor legislative

Partidul Rusia Unită, condus de către prim-ministrul Dimitri Medvedev, este căştigătorul alegerilor legislative, desfăşurate duminică, 18 septembrie, în Rusia, după ce a reuşit să obţină 54,21% din voturi, după numărarea a 75% din buletinele de vot valide.

Numărătoarea parțială mai arată că Partidul Liberal Democrat (LDPR, de extremă dreaptă), condus de Vladimir Jirinovski, a obținut 13,42% din voturi, cu 3% mai multe decât în 2011, și se află practic la egalitate cu Partidul Comunist, care are 13,89%.

Cea de-a patra formaţiune ce a acces în Duma de Stat este Partidul naționalist Rusia Justă care a acumulat 6,16%. Niciuna dintre aceste formațiuni nu este considerată de opoziție — parlamentarii lor votează de obicei alături de Rusia Unită, condusă de premierul Dmitri Medvedev.

”Putem să anunţăm acum cu certitudine că partidul a obţinut un rezultat bun, am câştigat. Deşi situaţia actuală este una dură şi dificilă, oamenii au continuat să voteze cu Rusia Unită”, a declarat preşedintele Vladimir Putin.

Potrivit AFP, controlul absolut al partidului — creat în 2001 cu contribuția lui Putin — permite orice modificări constituționale. În Rusia, toată lumea se așteaptă ca Vladimir Putin să candideze în 2018 la un al patrulea mandat prezidențial.

Foto: Gazeta.ru

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.