(studiu) Japonezii fug de sex. Peste 40% dintre japonezii între 18 și 34 de ani sunt virgini

14280449_566751040174838_2064395063_n
Foto: Instagram

Peste 40% dintre tinerii singuri din Japonia sunt virgini, potrivit unui nou studiu care scoate in evidenta ingrijorarile privind problemele demografice ale tarii, scrie hotnews.ro.

Japonia are deja cea mai imbatranita populatie din lume, iar rata natalitatii scade continuu, guvernul incercand sa stimuleze casatoriile si nasterile. Acum, un sondaj in randul celor necasatoriti cu varste intre 18 si 34 de ani a aratat ca circa 42% dintre barbati si 44,2% dintre femei nu au facut niciodata sex.

Acest studiu este realizat de Institutul National pentru Populatie si Securitate Sociala din Japonia la fiecare cinci ani. Guvernul nipon a incercat din rasputeri sa ridice rata natalitatii in ultimii ani, oferind stimulente precum alocatii pentru copii si reduceri de taxe.

Noile date statistice arata insa ca falia dintre barbatii si femeile japoneze creste tot mai mult. Ultima oara cand a fost realizat un astfel de studiu, in 2010, 36,2% dintre barbati si 38,7% dintre femei au declarat ca sunt virgini.

Aproape 90% dintre respondenti spun acum ca vor sa ajunga la casatorie „candva in viitor”. Dar 30% dintre cei 2.706 barbati intervievati si 26% dintre cele 2.570 de femei care au participat la sondaj au declarat ca acum nu sunt in cautarea unei relatii.

Lipsa activitatii sexuale poate parea in contradictie cu o societate saturata cu imagini sexuale, de la televiziune si desene manga pana la panourile publicitare.

Dar ultimii ani au consemnat o schimbare a structurii familiale traditionale, dublata de o prelungita incetinire economica, ce a facut ca multi barbati sa sa se zbata pentru a se mentine in posturile bune, ce ofera siguranta locului de munca.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente