OSDO a precizat că mai mult persoane au fost rănite, fără a putea oferi pentru moment alte detalii şi fără a-i identifica pe autorii bombardamentelor.

În Alep, fostă capitală economică a Siriei, se află principalul front al unui război care s-a soldat cu peste 300.000 de morţi din 2011.

Acordul ruso-american de instaurare a armistiţiului prevede de asemenea trimiterea de ajutor umanitar în zonele rebele ale oraşului, unde — conform ONU — trăiesc circa 250.000 de locuitori, asediaţi de regimul preşedintelui Bashar al-Assad.

Alep este divizat între cartierele de vest, aflate sub controlul regimului, şi cartierele de est, administrate de opozanţi.

Însă, în lipsa unor garanţii de securitate suficiente, camioane ale ONU cu alimente şi medicamente sunt blocate de mai multe zile într-o zonă-tampon între frontierele turcă şi siriană.

Liderul jihadist al Frontului Fateh al-Cham (fostul Front al-Nosra înainte de anunţul privind ruptura sa de Al-Qaida), Abou Mohammad al-Jolani, a afirmat sâmbătă seară că "nici organizaţia sa, nici rebelii nu vor accepta ca asediul asupra Alepului să continue".

Într-un interviu pentru postul de televiziune Al-Jazeera, el a subliniat că „unificarea rebelilor este o necesitate" şi că „negocierile continuă" în acest scop.

Armistiţiul prevede ca Washingtonul să îşi exercite influenţa asupra insurgenţilor pentru ca aceştia să se distanţeze de grupările jihadiste.