De ce să nu pui pe Facebook poza cu biletul de avion niciodată

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Mulţi turişti entuziaşti postează pe reţelele de socializare nu doar fotografii din vacanţă, ci şi imagini ale paşapoartelor sau biletelor care le deschid porţile prin lumea largă. Atenţie, însă! De informaţiile pe care le dezvăluiţi pot profita şi persoane care vă vor răul.

Din acelaşi motiv nu este deloc indicat să postaţi pe Internet şi alte date personale, cum ar fi adresa de domiciliu. Pornind de la un bilet de avion, un reporter a vrut să vadă câte informaţii poate obţine folosind inclusiv codul de bare bidimensional localizat în partea de jos. Şi nu au fost deloc puţine, scrie The Independent.

Steve Hu de la iflyflat.com s-a logat cu asemenea date extrase dintr-o fotografie la Delta Airlines şi a obţinut astfel acces la contul personal. De acolo a scos diverse detalii, cum ar fi numele celui în cauză, dar şi itinerariul, orele de plecare şi de sosire, locul în avion, modul de plată, data la care a fost cumpărat biletul sau ultimele 4 cifre ale cardului bancar utilizat.

Mai mult, specialiştii în informatică spun că nu este greu să obţii informaţii dintr-o astfel de fotografie chiar dacă acoperi parţial biletul de călătorie.

Aşa că dacă insistaţi să vă lăudaţi cu locurile prin care vă plimbaţi, folosiţi doar imagini cu voi înşivă stând la marginea piscinei cu un pahar în mână, fără bilete însă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...