icon

Ambasadorul Daniel Ioniță la întrevederea cu vicepremierul Gheorghe Brega: Avem un spațiu comun de limbă, cultură și religie

16-09-2016 17:07
2,217

Viceprim-ministrul Gheorghe Brega a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță. Oficialii au făcut o retrospectivă a colaborării dintre România și Republica Moldova.

 

„Apreciem enorm și aducem recunoștința noastră României pentru susținerea populației de pe malul stâng al Prutului, pentru parteneriatul și consolidarea parcursului european al Republicii Moldova”, - a menționat vicepremierul Gheorghe Brega.

 

Părțile s-au referit la importanța continuării reformelor în domeniul economic și social, sporirea prezenței investiționale a României și urmărirea cu responsabilitate a proiectelor aflate în derulare. Interlocutorii s-au referit la asistența tehnică pentru dezvoltare, proiectele de interconectare energetică, extinderea gazoductului Iași-Ungheni-Chișinău, programele din domeniile de educație, asistență medicală și cultură.

 

Un subiect abordat în discuție a fost ajutorul umanitar nerambursabil acordat în această primăvară de Guvernul României pentru persoanele în dificultate din Republica Moldova. „Procesul de distribuire a zahărului și a coletelor alimentare, donate de Guvernul de la București, s-a efectuat într-o manieră transparentă și echitabilă și a fost monitorizat de Comisia interdepartamentală pentru ajutoarele umanitare. În prezent lucrăm la mecanismul de compensare pentru perioada rece a anului adresat persoanelor vulnerabile din mun. Chișinău în temeiul donației de păcură donate de statul român. Mecanismul de compensare va scădea din povara financiară a consumului energetic a păturilor vulnerabile”, - a evidențiat vicepremierul Gheorghe Brega.

 

Ambasadorul Daniel Ioniță a reconfirmat disponibilitatea pentru asistența necesară în realizarea obiectivelor propuse: „Republica Moldova reprezintă o prioritate strategică pentru autorităţile de la Bucureşti. Totodată, avem un spațiu comun de limbă, cultură și religie care, cu siguranță, vor fi o plusvaloare în promovarea reformelor structurale și continuitatea parcursului ireversibil de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană”.

 

Agenda publică

Martie 2024

L M M J V S D
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31