Aplicația care calculează suma impozitelor cu care contribui tu la luxul guvernanților

contribuabili

Vadim Brînzan, unul din candidații înscriși la funcția de președinte al Republicii Moldova, a lansat o aplicație prin care îndeamnă cetățenii să calculeze câte impozite plătesc la stat, și să vadă ce își cumpără funcționarii corupți pe acești bani.

Aplicația web te îndeamnă să scrii ce salariu ai, în mediu pe lună, brut sau net, apoi calculează ce impozite anuale plătești la stat. Ulterior, această aplicație îți arată cu cât tu și alți plătitori de impozite contribuiți pentru ca guvernanții corupți să-și cumpere mașini de lux, case de lux sau să aibă o vilă la Condrița ca a președintelui.

Vadim Brînzan, unul din candidații înscriși la funcția de președinte al Republicii Moldova, a făcut publică această aplicație pe pagina sa oficială și îndeamnă cetățenii să calculeze câte impozite plătesc la stat, și să vadă ce își cumpără funcționarii corupți pe acești bani. Aceasta poate fi accesată pe vadimbrinzan.md.

 

calculatorimpozite

 

„După 20 de ani, am decis să revin acasă din SUA și să mă implic activ în viața socială, politică și economică a țării noastre. Unul din primile lucruri pe care le-am observat și m-au uimit au fost sumele mari pe care noi, cetățenii Republicii Moldova, le plătim sub diferite impozite și taxe. Dacă în SUA este clar și definit cum sunt cheltuiți banii oamenilor, la noi în țară lucrurile stau diferit pentru că bugetul de stat este gestionat neprofesionist de guvernanții noștri care se gândesc la buzunarul propriu. Totul se ține pe umerii contribuabililor și a migranților care prin remitențele lor în mod indirect suplinesc finanțele publice.

Pe pagina mea veți găsi această aplicație prin care fiecare cetățean ar putea să vadă cât contribuie din salariu la întreținerea luxului pe care guvernanții noștri și-l permit”, a menționat Vadim Brînzan.

 

bra

 

În același context, candidatul Vadim Brînzan a menționat că, circa 200-300 de cetățeni ar trebui să muncească un an doar pentru întreținerea vilei de la Condrița. „Suma cheltuită pentru întreținerea vilei de la Condrița în 2008 a fost de 4,8 mln de lei, dacă ajustăm suma la inflație, atunci aceasta se dublează în prezent. Nu îmi este clar, nouă ne trebuie președinte pădurar sau președinte care să trăiască printre oameni. Un sat întreg muncește un an pentru întreținerea unei vile. Asta nu este normal, știind că R.Moldova este considerată cea mai săracă și coruptă țară din Europa”, a conchis Vadim Brînzan.

Mai multe detalii pe pagina de Facebook: Vadim Brînzan.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente