16:53:15 25.04.2024
Stiri

Ce răspuns a dat Voronin când a fost întrebat dacă statul e CAPTURAT de Plahotniuc

Politică 16.09.2016 14:00 Vizualizări3099 Autor: Ziarul National
Ce răspuns a dat Voronin când a fost întrebat dacă statul e CAPTURAT de Plahotniuc


Liderul Partidului Comuniștilor din R. Moldova (PCRM), Vladimir Voronin, desconsideră toți politicienii de la Chişinău, inclusiv pe foștii săi discipoli Igor Dodon și Marian Lupu, dar continuă să evite răspunsurile și etichetările în privința controversatului om de afaceri, coordonatorul coaliției de guvernare, Vlad Plahotniuc.

Voronin continuă să afirme că avem un stat capturat, că deputații se vând „ca animalele”, dar când este întrebat cine a capturat statul, acesta apelează la echivocuri. „Păi este capturat de guvernanți. Clar lucru că nu este capturat de populație, de alegători. De guvernanții, de acele guverne, începând cu 2009. Ei și atunci au venit în mod barbar, anticonstituțional la guvernare. 7 aprilie nu a fost un protest sau cum acum spun, revoluție”, a declarat liderul PCRM într-un interviu pentru moldnova.md.

Întrebat direct dacă e de acord cu unele forțe politice care spun că Plahotniuc a capturat R. Moldova, Vladimir Voronin a oferit următorul răspuns:

„Eu nu le aud pe aceste formațiuni politice. Eu văd că acei care vorbesc așa, de exemplu, aceiași socialiști, lucrează foarte serios. Există o colaborare constructivă. De exemplu, iată noi am rămas șapte (deputați), noi în Parlament colaborăm. Noi nu stăm în poză (poziție) că gata, noi cu voi nu facem nimic, nu votăm, nu activăm, nu discutăm. Pentru că noi suntem reprezentanți ai poporului, dar nu doar reprezentanții unui partid. Noi nu am venit în Parlament să facem razborci (reglări de conturi) între noi, dar am venit să rezolvăm problemele țării. Când se pune pe rol un proiect de lege care are interes național și poate ceva hotărî pentru toată țara și fiecare cetățean al țării, noi nu stăm așa (încrucișează mâinile), dar discutăm, votăm, susținem. Dar când nu le ajung voturi pentru a-și promova interesele lor și noi îi urmărim pe cei care îi critică pe toți, și care stau așa – noi suntem opoziție, și, pe urmă, votează și pentru acela, și pentru acela. Pentru interese mai mult. Atunci aceasta nu mai este opoziție, asta e crâșevanie (acoperire din rusă), lucrează toți băieții sub o crâșă (acoperiș din rusă).

De aceea, ce-i care strigă ceea ce strigă ei singuri creează acest mit. Și îl susțin mai departe. Erau mituri despre unul și despre altul, și despre al treilea, și acum despre alții. Eu nu am idoli în Moldova. Eu nu fac cruce la nimeni și nimeni nu poate pe mine să mă influențeze”, a spus Voronin.

În alt context, acesta i-a făcut cu ou și cu oțet pe Marian Lupu, Maia Sandu, Igor Dodon și alți candidați pentru funcția de președinte.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md