Ştiri

Sursa imaginii: curentul.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Politic

10 Iul. 2019 / 13:25

Remanieri de cadre la Guvern

Cabinetul de miniştri a rechemat din funcţie patru ambasadori şi doi consuli ai Republicii Moldova acreditaţi în străinătate şi a dispus încetarea raporturilor de serviciu cu doi secretari de stat şi cu şeful Inspectoratului Poliţiei de Frontieră în baza cererilor depuse.

Potrivit ministrului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Nicu Popescu, ambasadorii şi consulii au fost rechemaţi din funcţie în legătură cu depăşirea termenului de patru ani de aflare în misiune. Este vorba de ambasadorul Republicii Moldova în Canada, Ala Beleavschi, ambasadorul Moldovei la Uniunea Europeană – Eugen Caras, ambasadorul Moldovei în Turcia şi prin cumul în Republica Libaneză şi Iordania - Igor Bolboceanu, ambasadorul ţării noastre în Polonia - Iurie Bodrug. De asemenea, au fost rechemaţi consulii ţării noastre la Milano (Italia), Sergiu Goncearenco şi consulul Moldovei la Frankfurt pe Main - Anatol Stratulat.

La fel, Executivul a acceptat cererea de demisie a secretarului de stat al Ministerul Justiţiei, Anatolie Munteanu şi a secretarului de stat al Ministerului Economiei şi Infrastructurii în domeniul transporturilor, Serghei Bucataru. S-a propus şi plecarea din funcţie a directorului Agenţiei Servicii Publice, Serghei Răilean începând cu data de 25 iulie. Decizia a fost aprobată de Cabinetul de miniştri. 

Tot în cadrul şedinţei de azi, Guvernul a acceptat cererea de demisie a şefului Inspectoratului Poliţiei de Frontieră, Fredolin Lecari.

Comentarii