Nume
Parola
Vizualizări: 2247
Directorul ADR Nord, despre Festivalul DOR FEST: „Ne-a făcut o deosebită plăcere să ne numărăm printre partenerii acestui frumos eveniment de promovare și dezvoltare a turismului autohton”
Gordinești, Edineț, 14 Septembrie 2016 — Tradiția, muzica populară și decorul rustic au fost doar câteva dintre ingredientele primei ediții a Festivalului Internațional DOR FEST, cu genericul „Spirit și Tradiție”, care a avut loc duminică, 11 septembrie, în satul Gordinești, raionul Edineț.

Organizat de Asociația obștească „Ecolanima”, Festivalul DOR FEST a avut un program complex, destinat vizitatorilor de toate vârstele. Pe lângă faptul că nordul țării a vibrat sub ritmul tradiției, evenimentul a fost marcat și de înfrățirea a trei sate din Republica Moldova, România și Ucraina.

„ADR Nord susține evenimentele ce promovează tradițiile și valorile naționale în Regiunea de Dezvoltare Nord. Ne-a făcut o deosebită plăcere să ne numărăm printre partenerii acestui frumos eveniment de promovare și dezvoltare a turismului autohton”, a remarcat directoul ADR Nord, Ion Bodrug.

Potrivit organizatorilor, Festivalul DOR FEST are drept scop susținerea și încurajarea tuturor celor care vor să împletească dorul cu dorința, originea cu ospățul, regăsirea cu revenirea, frumusețea cu fericirea, eternitatea cu enigma, spiritualitatea cu speranța și tradiția cu trăirea.

Pe parcursul festivalului, atmosfera a fost întreținută de tinere talente, dar și de colectivele muzical-artistice din regiune, printre care și nume bine cunoscute din domeniul culturii țării noastre și a țărilor participante. Seara a culminat cu un concert susținut de interpreții Adriana Ochișanu, Mihai Ciobanu și Suzana Popescu, invitați speciali.

www.adrnord.md