Referendumul privind demiterea lui Chirtoacă, anulat din lipsă de voturi

Consiliului Municipal Chișinău s-a întrunit astăzi într-o ședință pentru a vota asupra referendumului privind revocarea primarului general al capitalei, Dorin Chirtoacă, din funcție.

La ședință au fost prezenți 32 de consilieri din 51, cei aleși pe listele Partidului Liberal, Partidului Democrat din Moldova și consilierul liberal-democrat Ghenadie Dumanschi lipsind de la ședință. Cei 32 consilieri prezenți au votat în unanimitate pentru organizarea referendumului. Pentru demararea procesului, consiliul urma să acumuleze 34 voturi pentru.

Ședința nu s-a petrecut fără incidente. Lumina în sală a fost deconectată de câteva ori, iar pe alocuri se auzea muzica formației ruse Любэ.

[privesc-eu id=”68775″]

Student, jurnalist. Mai multe detalii la nicu.md.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.