Moscova sfidează în continuare Chișinăul şi face ce vrea în estul separatist

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Rusia va deschide 22 de secţii de votare în regiunea transnistreană a Republicii Moldova pentru alegerile în Duma de Stat a Rusiei, programate pentru 18 septembrie, chiar dacă Chişinăul i-a cerut oficial să nu facă asta.

Presa de la Tiraspol scrie că nouă secţii de votare vor fi deschise în orașul Tiraspol, 5 – în Bender, câte 2 în Râbnița și Dubăsari și câte una la Grigoriopol, Dnestrovsc, Camenca și Slobozia.

Anterior, ministerul moldovean de Externe a sugerat Rusiei să se abţină de la deschiderea secţiilor de votare în localităţile din regiunea transnistreană, controlate de regimul separatist pro-rus, având în vedere „imposibilitatea asigurării condiţiilor de securitate necesare pentru desfăşurarea alegerilor”.

Diplomaţia de la Chişinău a anunţat că pe adresa Ministerului de Externe şi Integrării Europene au parvenit câteva note verbale din partea Ambasadei Federaţiei Ruse în Republica Moldova prin care autorităţile moldovene sunt rugate să contribuie la facilitarea organizării şi desfăşurării pe teritoriul Republicii Moldova, la 18 septembrie 2016, a alegerilor deputaţilor Dumei de Stat a Rusiei.

În acest context, Ambasada Rusiei a exprimat intenţia de a deschide pe teritoriul Republicii Moldova 25 de secţii de votare: 4 în localităţile din dreapta Nistrului (una la Chişinău, una la Bălţi, una la Comrat, cu un punct mobil la Cahul) şi 22 în regiunea transnistreană.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...