Fiica „premierului reformator al Rusiei” renunță la cetățenia rusă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Maria Gaidar, fiica lui Egor Gaidar, premierul reformator al Rusiei în mandatul președintelui Boris Elțîn, a trimis o cerere Ministerului Afacerilor Interne al Federației Ruse cu privire la decizia sa de a renunța la cetățenia rusă.

„Direcția Generală de Migrații a primit o cerere din partea cetățeanului rus M.E. Gaidar, în care ea anunță cu privire la dorința de a refuza la cetățenia Rusiei, în legătură cu obținerea cetățeniei Ucrainei și refuzul de a trăi și de a lucra în Rusia” a declarat Ministerul rus de Interne.

În prezent, Maria Gaidar este membru al Consiliul Regional Odesa. Anterior, ea a fost consilier al lui Mihail Saakașvili, guvernatorul Regiunii Odesa.

Maria este fiica politicianului rus Egor Gaidar și stră-nepoata liderului comunist Arkadi Gaidar.

Din vara anului trecut, când Maria Gaidar s-a mutat în Ucraina, unde a intrat în echipa lui Saakasvili, mass-media din Moscova s-a năpustit cu furie împotriva Mariei, spunând că este „trădătoare de patrie”, iar scriitorul rus Eduard Limonov chiar a cerut executarea întregii familii Gaidar.

„Familia mea este obișnuită cu astfel de atacuri”, spunea Maria Gaidar anul trecut. Pentru mulți ruși, numele tatălui ei, cel care a condus reformele economice, încă mai provoacă ură. Acum Gaidar „vrea să arate pe exemplul Ucrainei ca pe ruinele fostei Uniuni Sovietice pot apărea democrația și economia de piață”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...