Social

O femeie din Cantemir a suferit arsuri în urma unui incendiu

„Pompierii au fost alertați în jurul orei 7.00, pentru a lichida consecințele unei deflagrații, urmată de un incendiu. La fața locului s-a deplasat o unitate tehnică și patru pompieri din cadrul Secției situații excepționale Cantemir. Ajunse la fața locului, echipele de salvare au constatat că flăcările au cuprins suprafața unei anexe de 24 metri pătrați a unei case. În consecință, proprietarul locuinței a suferit arsuri pe 15 procente din suprafața corpului. Victima a fost preluată de un echipaj 903 și transportată la Spitalul raional Cantemir pentru îngrijiri ulterioare”, se precizează într-un comunicat al Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale.

Datorită intervenției pompierilor focul nu a căpătat extindere, fiind astfel salvată casa de locuit din apropierea anexei. Potrivit datelor preliminare, cauza deflagrației ar fi o scurgere de gaze de la aparatul de aragaz instalat în cameră.

În context, pompierii îndeamnă cetățenii să respecte normele antiincendiare la exploatarea aragazurilor și buteliilor cu gaz. Acestea trebuie instalate doar de către specialiști și verificate periodic, pentru a constata funcționalitatea și exploatarea lor.

Inspectorii SPCSE urmează să stabilească toate circumstanțele producerii deflagrației.

Sursa: Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *