17:11:26 25.04.2024
Stiri

Câtă apă ar TREBUIE SĂ BEI în funcţie de greutatea corporală

Știri 11.09.2016 15:03 Vizualizări2009 Autor: Ziarul National


Câtă apă ar TREBUIE SĂ BEI în funcţie de greutatea corporală

Organismul nostru este alcătuit din apă în proporţie de 60%, iar pentru a ne păstra sănătatea trebuie să menţinem, zilnic, această proporţie în echilibru. Majoritatea dintre noi, însă, facem greşeala să consumăm mai multă apă decât organismul nostru are nevoie, fără să ştim că acest obicei este nesănătos de fapt.

Cantitatea de apă pe care trebuie să o bem variază în funcţie de organismul nostru. Pentru că fiecare persoană are o greutate diferită, există o formulă care te ajută să afli exact câtă apă ar trebui să bei.

Aportul necesar de apă este de 40ml/kilocorp/zi. De exemplu, dacă greutatea ta este de 55 kilograme, se calculează astfel: 55 kg x 40 ml = 2200 ml. Atenţie, acest indice se referă strict la apă sau la ceaiuri neîndulcite, ci nu la alte lichide, precum supele şi ciorbele, sucurile, laptele etc.

Medicii ne avertizează că, dacă bem prea multă apă, riscăm să avem probleme cu rinichii, deoarece excesul nu mai protejează astfel organ. În plus, preciezează experţii, excesul de apă este dăunător şi persoanelor care suferă de retenţie de apă sau de hipertensiune. Cantitatea de apă ideală în cazul acestor pacieţi trebuie recomandată de medic.

Prin acest raport, specialiştii doresc să le transmită oamenilor că şi apa trebuie băută cu măsură. Excepţie sunt cazurile în care faci sport sau cazurile persoanelor care se confruntă cu diverse boli.

Cea mai simplă metodă pentru a afla dacă eşti hidratată corespunzător este să îţi verifici urina. Ţine cont de cât de des mergi la toaletă şi de culoarea urinei tale.Pe de-o parte, dacă urina are culoarea galben deschis, înseamnă că eşti sufiecient de hidratată. Pe de altă parte, dacă urina este galben închis şi are un miros puternic, înseamnă că trebuie să bei mai multă apă.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md