Ministrul Mediului a descoperit într-un sat din Moldova un drum pavat de aproape un secol, ce nu a fost reparat niciodată// FOTO

Ministrul Mediului Valeriu Munteanu a anunţat că a descoperit într-un sat din raionul Căuşeni un drum pavat de aproape un secol, ce nu a fost reparat niciodată. Oficialul s-a arătat încântat de calitatea acestuia, menţionând că drumul pavat în perioada României Mari va servi localnicii încă mult timp.

Ieri am avut o vizită de lucru în raionul Căușeni, pentru identificarea soluțiilor la mai multe probleme (cu barbă) de mediu.

Între localitățile Grădinița și Leuntea am descoperit un drum deosebit, pavat în perioada României Mari, aproape un secol în urmă, un drum calitativ ce nu a fost reparat niciodată și cu certitudine va servi localnicii încă mult timp.

Cu siguranță, altfel ar fi arătat astăzi Basarabia noastră, dacă nu ar fi fost ruptă de la trupul Țării…”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

drum pavat

drum pavat

drum pavat

De notat că în timp ce Valeriu Munteanu se arată încântat de calitatea pavajului din perioada României Mari, un alt exponent al Partidului Liberal, primarul de Chişinău, este criticat de oponenţii politici din cauza pavajului de pe strada pietonală din capitală.

Astfel, acum două zile consilierul municipal Ion Ceban a postat pe pagina sa de Facebook o poză din care se poate vedea o gaură în caldarâm. Acesta a menţionat că pavajul se prăbușește, asta chiar dacă primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, promitea la inaugurare că acest caldarâm va ține cel puțin o sută de ani și că nu va fi nevoie de cheltuieli de reparație.

pietonala

.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.