Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Aglomerație la CEC. O locuitoare…

Aglomerație la CEC. O locuitoare din Dondușeni și o activistă civică solicită înregistrarea candidaturilor

În ultima zi de înregistrare a grupurilor de inițiată la Comisia Electorală Centrală au solicitat depunerea setului de documente activista Maia Laguța, dar și o locuitoare a satului Horodiște din r. Dondușeni, Geta Savițchi. Acestea au declarat că au decis să candideze pentru că vor să schimbe ceva în țară și s-au arătat optimiste cu privire la capacitatea de a colecta cele minimum 15 mii de semnături pentru accesul în cursa electorală.

Geta Saviț­chi a decla­rat că dacă va ajunge la pre­șe­din­ție pri­mul lucru pe care-l va face va fi dizol­va­rea Par­la­men­tu­lui, dar și reducea numă­rului de depu­ta­ți­, de la 101 la 40.

„Prima schimbare în modelul meu de plan este așa: Dizolvarea Parlamentului, pe urmă vine… să începem o viață nouă în Moldova, să începem totul de la început, eu nu știu cum să lămuresc, eu am CV-ul pregătit. Populația care este mai joasă, mai săracă să ducă un trai decent, să simtă că trăiește și nu ființează”, declarat Geta Savițchi.

Activista Maia Laguța s-a arătat nemulțulțumită de faptul  că trebuie să aștepte până la finalizarea ședinței Comisiei Electorale Centrale de astăzi pentur a putea depune actele, invocând că i-a fost lezat dreptul de a candida.

Foto: forum.md / realitatea.md