Nume
Parola
Vizualizări: 3880
Avocatul Poporului, Mihail Cotorobai: Cele mai prospere naţiuni au atins acest grad de libertate şi de bunăstare, respectîndu-şi poporul şi punînd valoarea demnităţii umane mai presus de orice.
Chișinău, 9 Septembrie 2016 — Avocatul Poporului, Mihail Cotorobai: Cele mai prospere naţiuni au atins acest grad de libertate şi de bunăstare, respectîndu-şi poporul şi punînd valoarea demnităţii umane mai presus de orice. Respectaţi alegerea şi voinţa poporului şi acţionaţi în strictă corespundere cu nevoile oamenilor şi în interesul lor!

Avocatului Poporului, Mihail Cotorobai, a participat la şedinţa festivă a Parlamentului cu prilejul a 25 de ani de independenţă a Republicii Moldova.
În alocuţiunea rostită Ombudsmanul a menţionat că sărbătorirea a 25 ani de independenţă a statului Republica Moldova este un eveniment istoric şi plin de profunde semnificaţii.
Încerc sentimente aparte participînd la festivităţile consacrate acestui eveniment, implicit la şedinţa festivă a Parlamentului de astăzi, pentru că am fost printre cei care şi-au adus aportul la edificarea statului nostru. Am fost deputat în primul Legislativ moldovean şi am luat parte la adoptarea primelor decizii independente, care a determinat soarta şi viitorul Republicii Moldova, a spus Mihail Cotorobai. Cît de judicioase şi corecte au fost acestea se va vedea în timp, istoria şi poporul să ne judece. Vă asigur că am acţionat cu sinceritate şi din mare dorinţă de a aduce Moldova la belşug şi prosperitate, a mai declarat Ombudsmanul.
Avocatul Poporului şi-a exprimat regretul că momentele omagiale din acest an nu-i aduc satisfacţia lucrului bine făcut şi bucuria unei realizări depline. Asta pentru că nu şi-a văzut împlinite în totalitate năzuinţele legate de crearea statului independent şi suveran Republica Moldova, care să ofere cetăţenilor confortul şi bucuria de a trăi după legile şi valorile unui stat civilizat, în care aceste legi stau în capul mesei. Realităţile îmi aduc un sentiment de amărăciune şi de regret pentru că noi, reprezentanţii elitei politice, nu am fost la nivelul aşteptărilor poporului care ne-a încredinţat puterea, a afirmat Mihail Cotorobai.
Avocatul Poporului a venit cu un îndemn pentru politicienii de astăzi: să nu uitaţi de acei care v-au votat! Respectaţi alegerea şi voinţa poporului şi acţionaţi în strictă corespundere cu nevoile oamenilor şi în interesul lor! Misiunea noastră supremă este să acţionăm pentru binele acestui popor care merită o soartă mai bună.
Iar în calitatea sa de Avocat al Poporului, Mihail Cotorobai a amintit asistenţei de faptul că cele mai prospere naţiuni au atins acest grad de libertate şi de bunăstare, respectîndu-şi poporul şi punînd valoarea demnităţii umane mai presus de orice. Acestea garantează libertăţi şi condiții de trai decente tuturor locuitorilor, manifestînd credința că statul nu este inerent ostil binelui cetățenilor, ci că poate interveni benefic în favoarea lor.
Cred sincer că şi Republica Moldova poate fi printre aceste state şi vă chem să facem tot posibilul ca la 30, 40 de ani de independenţă să avem temeiuri de a fi mîndri de realizările obţinute, iar moldovenii – că sunt cetăţeni ai acestui stat, a conchis Mihail Cotorobai.
Avocatul Poporului a felicitat cordial cetăţenii Republicii Moldova cu ocazia celor 25 de ani de independenţa a statului nostru! La mulţi ani Republica Moldova!