Apărătorii Moldovei! Studenţii anului I ai Academiei „Alexandru cel Bun” au depus Jurământul Militar

14291667_1149836711757982_8324617131774713217_n

Studenţii anului I din Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” (AMFA) au depus astăzi Jurământul Militar în cadrul unei ceremonii desfăşurate la sediul instituţiei de învăţământ.

Prezent la eveniment, viceministrul Apărării Gheorghe Galbura a declarat că depunerea Jurământului militar este un eveniment important pentru toţi cei care au ales meseria armelor. „Jurământul militar este pentru fiecare dintre voi un legământ de credinţă cu ţara, un moment la care vă veţi raporta pe parcursul întregii vieţi. Şi asta pentru că astăzi v-aţi asumat responsabilitatea de apărare a integrităţii şi suveranităţii Republicii Moldova, aşa cum au făcut-o înaintaşii noştri luptând cu arma în mână în Războiul de pe Nistru din 1992. Datorită lor avem astăzi o ţară, avem o armată care se bucură de încrederea conaţionalilor noştri”, a spus Gheorghe Galbura.

Viceministrul Apărării le-a mulţumit comandanţilor pentru instruirea studenţilor în cadrul cursului de integrare şi le-a cerut să-i ajute în continuare să cunoască domeniul militar, să studieze discipline importante pentru fiecare ofiţer, şi poate cel mai important, prin exemplu personal, să le arate că Armata Naţională are un viitor doar cu adevăraţi patrioţi.

Comandantul (rector) al AMFA, locotenent colonelul Sergiu Plop, i-a felicitat pe cei 59 de studenţi care au depus Jurământul Militar şi le-a spus că în Academie ei vor avea şansa să cunoască lideri în domeniul studiilor militare de la cele mai prestigioase instituţii de învăţământ din străinătate, să participe la exerciţii naţionale şi internaţionale şi să reprezinte Republica Moldova la forumuri peste hotare. „Astăzi, vă chem să păşiţi cu dreptul în lumea militară, să studiaţi, să întrebaţi şi să cercetaţi. Fiţi siguri că noi vom fi alături şi vă vom ajuta să găsiţi răspuns la toate întrebările”, a menţionat locotenent colonelul Plop.

De menţionat că în acest an, la Academia Militară au fost înmatriculaţi 72 de studenţi. Dintre aceştia, doi studiază în SUA, unul în România şi unul în Grecia.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente