(VIDEO) Un nou post SMURD la Edineț: 13 paramedici vor acorda primul ajutor calificat în caz de urgență

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

La Edineț a fost inaugurat un post al Serviciului Mobil Reanimare și Descarcerare. Treisprezece paramedici vor acorda primul ajutor calificat în caz de urgență persoanelor care se vor afla în dificultate.

Deschiderea stației SMURD a fost posibilă după ce salvatori, pompieri, dar și asistenți medicali au fost instruiți pe parcursul a cinci săptămâni de formatori ai Serviciului Situații Excepționale. Paramedicii vor interveni pentru a ajuta oamenii în urma accidentelor rutiere, în cazuri de traumatism, dar și în situații de stop cardiac.

Din echipajul SMURD vor face parte trei paramedici, dintre care doi salvatori și un asistent medical. Aceștia vor lucra în ture de 24 de ore pentru a putea interveni la necesitate. Conform informațiilor operative, de serviciile SMURD pot beneficia peste 250 mii de oameni din nordul țării, raza de intervenție a echipajului din Edineț fiind la o distanță de 15-20 km de această localitatea.

Pentru a solicita echipajul Serviciului Mobil de Reanimare și Descarcerare în situații de urgență oamenii pot apela serviciile 901, 902 sau 903, iar operatorii Dispeceratului Integrat Nord vor verifica necesitatea intervenției paramedicilor.

Până în prezent, în țara noastră Servicii Mobile Reanimare și Descarcerare au fost deschise la Bălți și Cahul, la sfîrșitul anului 2014. Serviciul Situații Excepționale mai planifică să inaugureze în scurt timp un astfel de serviciu la Comrat, dar și în alte localități din țară. De la apariția SMURD în Republica Moldova peste 8000 de oameni au beneficiat de primul ajutor calificat în situații de risc.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...