Pavel Filip: Decretul lui Șevciuc privind unirea Transnistriei cu Rusia este populist

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Decretul semnat de așa-numitul lider de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk, privind constituirea unei comisii pentru punerea în aplicare a rezultatului referendumului din 2006 la care 98% dintre transnistreni au votat pentru independența regiunii secesioniste și aderarea ei la Federația Rusă, este o mișcare populistă, pe fondul așa-numitor alegeri care vor fi organizate în regiunea separatistă. De această părere este premierul Pavel Filip.

„Transnistria se pregătește pentru alegeri și cred că acest decret este o mișcare populistă orientată din punct de vedere electoral”, a spus Filip.

Şevciuk a semnat un decret privind constituirea unei comisii în două săptămâni pentru a aduce legislaţia Transnistriei în conformitate cu legislaţia Federaţiei Ruse. Totodată, urmează punerea în aplicare a rezultatelor referendumului din 2006, în urma căruia s-a decis independenţa regiunii secesioniste şi aderarea ei ulterioară la Federaţia Rusă.

Locuitorii din Transnistria s-au pronunţat în proporţie de 98%, într-un referendum organizat în 2006, în favoarea independenţei regiunii şi a posibilei uniri cu Rusia, însă Moscova nu şi-a modificat poziţia oficială în urma plebiscitului, pledând pentru continuarea negocierilor în formatul „5+2”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...