Șevciuk vrea unirea Transnistriei cu Rusia; A semnat un decret de aderare

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Așa numitul lider de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk, a semnat un decret privind constituirea unei comisii pentru punerea în aplicare a rezultatului referendumului din 2006 la care 98% dintre transnistreni au votat pentru independența regiunii secesioniste și aderarea ei la Federația Rusă.

Decretul mai prevede ajustarea legislației transnistrene la cea a Federației Ruse.

Potrivit așa-numitor autorități de la Tiraspol planul de a racorda legislația transnistreană la cea rusă ar trebui îndeplinit până la 1 noiembrie 2016, scrie Ria Novosti, ulterior va pus în aplicare rezultatul referendumului din 2006.

Locuitorii din Transnistria s-au pronunţat în proporţie de 98%, într-un referendum organizat în 2006, în favoarea independenţei regiunii şi a posibilei uniri cu Rusia, însă Moscova nu şi-a modificat poziţia oficială în urma plebiscitului, pledând pentru continuarea negocierilor în formatul „5+2”.

Populaţia Transnistriei este formată din ruşi şi ucraineni în proporție de 60%. Rusia are aproximativ 1.500 de militari în Transnistria. Dintre aceştia, aproximativ 1.400 de militari fac parte din Grupul Operativ de Trupe Ruseşti din Transnistria, constituit în urmă cu peste 20 de ani prin reorganizarea fostei Armate a 14-a a URSS.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...