(video) Un tânăr își șantaja o prietenă cu imagini compromițătoare în schimbul a mii de euro

ini_0

Un tânăr de 24 de ani, domiciliat în satul Gotești, raionul Cantemir, este suspectat de șantaj. Acesta este reținut pentru 72 de ore, cu aplicarea măsurii preventive de arest pentru 30 de zile. Astfel, la 1 septembrie, curent, în gestiunea polițiștilor a parvenit o informație din partea unei locuitoare a raionului Cantemir, de 28 de ani, precum că timp de opt luni este șantajată de către un cunoscut de-al ei.

Suspectul, sub pretextul că ar deține poze compromițătoare ale acesteia cu caracter intim şi erotic, ar fi amenințat-o cu divulgarea lor rudelor apropiate, precum şi cu publicarea acestora pe rețelele de socializare dacă nu va primi banii solicitați. Victima, în luna februarie, a transmis suspectului în două tranşe, bani în sumă de 1.100 de euro.

În luna septembrie, suspectul, sub acelaşi pretext, prin intermediul telefonului mobil şi rețelelor de socializare, a mai cerut 500 de euro.

Ofițerii Direcției Combaterea Crimei organizate a Inspectoratului Național de Investigații au prevenit acțiunile ilegale ale suspectului.

Astfel, la 5 septembrie, curent, acesta a fost reținut în flagrant delict, în orașul Cahul, în timp ce primea suma de 500 de euro. În urma audierilor, tânărul și-a recunoscut vina pe deplin.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 189, alin. (3), Cod Penal al RM. Conform legislației în vigoare, persoanele culpabile de „Șantaj” riscă închisoare de la 7 la 10 ani cu amendă în mărime de la 30.000 la 40.000 de lei.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției generale urmărire penală a Inspectoratului General al Poliției.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente