Nume
Parola
Vizualizări: 2151
Ministrul Vasile Bâtca: „Vom promova cât mai intens proiectele de dezvoltare economică”. Directorul ADR Nord, Ion Bodrug: „Semnalul din partea statului este unul foarte clar”
Bălți, 8 Septembrie 2016 — Parcul Industrial „Răut” din municipiul Bălți și Parcul Industrial „Edineț” au fost vizitate miercuri, 7 septembrie, de către ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bâtca. Oficialul a verificat cum se derulează investițiile în infrastuctura din cele două parcuri industriale și cum este respectat graficul de execuție a lucrărilor de construcție.

În discuțiile cu directorul ADR Nord, Ion Bodrug, ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bâtca, și secretarul de stat din cadrul MDRC, Dorin Andros, s-au documentat despre lucrările efectuate, resursele financiare alocate și termenul de realizare a proiectelor de dezvoltare regională „Susținerea dezvoltării sectorului industrial în RDN prin reabilitarea și modernizarea infrastructurii de apă și canalizare pentru Parcul Industrial pe teritoriul S.A. «Răut» din municipiul Bălți” și „Conectarea Parcului Industrial «Edineț» la infrastructura de acces și utilitățile publice”.

Prin intermediul unui comunicat de presă difuzat de MDRC, ministrul Vasile Bâtca a comunicat publicului că aceste două proiecte de dezvoltare economică au drept scop dezvoltarea echilibrată a orașelor din regiune, sporirea atractivității investiționale și oferirea de servicii calitative pentru cetățeni. Menționăm că aceste două proiecte de dezvoltare regională sunt finanțate din Fondul Național de Dezvoltare Regională, iar investițiile totale vor fi de circa 12,5 milioane lei pentru Parcul Industrial „Edineț” și, respectiv, 14,4 milioane lei pentru Parcul Industrial „Răut”.

„Prin intermediul proiectelor de dezvoltare regională vom crea infrastructura socială a parcurilor industriale, iar buna funcționare a acestora va oferi posibilitatea pentru 30 de companii să presteze servicii de calitate, să își dezvolte activitatea și să contribuie la dezvoltarea regiunii în întregime. Vom crea mai mult de 1000 locuri de muncă, sporind astfel, nivelul de trai al cetățenilor din orașe și comune”, a subliniat Vasile Bâtca.

Directorul ADR Nord, Ion Bodrug, susține că, în curând, vor fi încheiate lucrările de reconstrucţie a Parcului Industrial „Răut”, unde activează deja nouă companii. „Semnalul din partea statului prin finanţarea din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională şi finanţarea acestui proiect prin intermediul ADR Nord este unul foarte clar. Noi vă creăm infrastructura, voi veniţi cu investiţiile”, a declarat directorul ADR Nord.

„Vom promova cât mai intens proiectele de dezvoltare economică, pentru a consolida eforturile de dezvoltare a regiunilor. Vom investi în infrastrucutră, vom oferi suport pentru atragerea investitorilor și vom promova dezvoltarea parteneriatelor. În regiunile de dezvoltare este necesar să modernizăm infrastructura socială pentru a spori calitatea serviciilor oferite concetățenilor noștri și pentru a reduce dezechilibrul economic dintre mediul rural și cel urban”, a precizat ministrul Vasile Bâtca.

În acest context, directorul ADR Nord l-a informat pe ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor că, la sfârșitul lunii septembrie, la Bălți, vor avea loc un simpozion științific și un forum economic al căror scop va fi să contribuie la crearea oportunităților investiționale și de promovare a potențialului economic al regiunii. Activitățile menționate vor avea loc în cadrul celei de-a IV-a ediții a Zilelor Regiunii de Dezvoltare Nord.

Amintim că, până în anul 2020, din Fondul Național de Dezvoltare Regională pentru dezvoltarea regiunilor vor fi alocați circa un miliard de lei. Acești bani vor fi folosiți pentru realizarea proiectelor de aprovizionare cu apă și canalizare, drumuri regionale și locale, managementul deșeurilor solide, eficiență energetică și infrastructură de afaceri și atractivitate turistică.

www.adrnord.md