Vasile Năstase împreună cu alte două persoane s-au pomenit cu dosar penal după o întâlnire cu simpatizanţii Platformei DA la Cimişlia

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Vasile Năstase, unul dintre membrii Consiliului Marii Adunări Naţionale, s-a pomenit cu dosar penal. Năstase împreună cu alte două persoane care au participat în iunie la o întrevedere cu simpatizanţii Platformei DA la Cimişlia au fost informaţi de Inspectoratul de Poliţie că sunt recunoscuţi în calitate de bănuiţi în cadrul unei anchete penale.

Se întâmplă după ce angajatul portalului de ştiri Today.md Vadim Ungureanu a depus o plângere precum că ar fi fost agresat fizic în timpul evenimentului. Vasile Năstase susţine că dosarul este fabricat la comanda oligarhului Vladimir Plahotniuc şi intenţionează să sesizeze instituţiile internaţionale acreditate în Moldova, scrie jurnal.md.

În luna iunie, membrii Platformei Demnitate şi Adevăr au închiriat Casa de Cultură din oraşul Cimişlia pentru câteva ore, ca să discute cu cetăţenii din raion. La un moment dat, Vadim Ungureanu a intrat în instituţie cu un telefon mobil, iar oamenii i-au cerut să părăsească sala.

După ce a fost rugat să plece, Ungureanu a depus o plângere la poliţie precum că Vasile Năstase, împreună cu alte persoane, l-ar fi agresat fizic. Ulterior, pe 27 august, chiar de Ziua Independenţei, Năstase a fost informat că Inspectoratul de Poliţie Cimişlia a deschis un dosar penal. Anchetatorul Vitalie Căldare le-a interzis jurnaliştilor să asiste la audieri, întrucât acestea ar fi secrete.

Vasile Năstase spune că anchetatorul l-a anunţat că are statut de bănuit în dosarul penal pentru că l-ar fi împiedicat pe Ungureanu să-şi exercite funcţia de jurnalist. În opinia lui Năstase, acest dosar este unul fabricat.

„În ceea ce priveşte subiectul, este unul hilar. Când am venit la această întâlnire mi-a pus telefonul în ochi şi mi-a zis: de ce îţi baţi rudele? Este o chestie care, pur şi simplu, îmi lezează demnitatea mea de om. Noi am chemat atunci poliţia şi l-a luat pe el, nu pe noi, pentru că el era cel care tulbura ordinea publică, făcea circ. În calitatea mea de cetăţean, de deputat în primul Parlament, nu recunosc instituţiile captive ale RM şi acest dosar este unul fabricat de Plahotniuc personal. El este pătat şi încearcă să-i păteze şi pe oamenii curaţi. Plahotniuc încearcă să mă scoată cumva din activitatea mea civică inclusiv din această campanie electorală, acesta este scopul lui, de a mă hârţui”, a menţionat Vasile Năstase.

Avocatul lui Vasile Năstase spune că va prezenta probele necesare pentru a demonstra nevinovăţia clientului său. Totodată, el va contesta ordonanţa de pornire a urmăririi penale.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...