Cazul dublului omor din Râșcani. Dosarul a fost trimis de procurori în judecată

1-19-913×514

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale a finalizat urmărirea penală şi a expediat în judecată cauza penală de învinuire a doi locuitori ai raionului Rîşcani de comiterea unui dublu omor, jafului în proporţii deosebit de mari şi favorizarea infracţiunii excepţional de grave.

Potrivit celor constatate, crimele au avut loc pe 19 iunie 2016 pe teritoriul brigăzii de tractoare din satul Nihoreni, raionul Rîşcani. Fiind în stare de ebrietate şi în urma unui conflict iscat, unul dintre inculpați le-a aplicat victimelor, în vârsta de 28 şi 29 de ani, multiple lovituri de ciocan până i-a lăsat fără suflare. În continuare, acesta le-a sustras telefoanele mobile, bijuteriile din aur, precum şi automobilul de model BMW X5, iar pentru a ascunde urmele crimei şi a-i induce pe oamenii legii în eroare, a transportat cadavrele într-o fîşie forestieră din preajma aceleiași localități, după care şi-a continuat drumul spre raionul Comrat, unde a ascuns automobilul victimelor. Cel de-al doilea inculpat este acuzat de procurori de favorizarea la comiterea infracțiunii, prin ascunderea urmelor crimei excepțional de grave.

Aceștia au fost reținuți peste patru zile de la comiterea dublului omor, iar automobilul a fost restituit succesorilor părţilor vătămate. Din momentul comiterii crimei şi pînă în prezent, inculpaţii se află în arest, iar dacă vor fi recunoscuţi culpabili, aceştia riscă ani grei de închisoare.

De notat că, în prezent, urmărirea penală în privinţa celor doi angajaţi ai Inspectoratului de Poliţie din raionul Rîşcani, care nu au întreprins măsurile necesare pentru descoperirea operativă a infracțiunilor şi identificarea rapidă a făptuitorilor se află la etapa de finalizare, urmând ca în scurt timp, Procuratura Anticorupţie să-i trimită în judecată sub acuzația de abuz în serviciu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente