CNA a pornit o anchetă pe numele unui vameș suspectat de corupție

Serviciul Vamal a inițiat o anchetă de serviciu în privința unui angajat al postului vamal Tudora, acesta fiind suspectat de săvârșirea infracțiunii de corupere pasivă.

Cauza disciplinară a fost demarată în rezultatul efectuării unui control a activității postului respectiv de către ofițerii Direcției Securitate Internă. În cadrul verificărilor, în biroul de serviciu al angajatului respectiv au fost depistate mijloace bănești în sumă de 8 355 lei, 5 065 hrivne ucrainene, 55 euro și 40 dolari SUA, care se presupun a fi provenite din colectări ilicite.

Conform competențelor, cazul a fost expediat Centrului Național Anticorupție pentru continuarea cercetărilor și întreprinderii măsurilor legale ce se impun.

Student, jurnalist. Mai multe detalii la nicu.md.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.