O moldoveancă urmărită internaţional, lider al unei reţele de trafic de migranţi, prinsă în Vama Albiţa

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

O femeie de 56 de ani din Republica Moldova, dată în urmărire internaţională după ce a fost condamnată la şase ani de închisoare pentru trafic de migranţi în Portugalia, a fost prinsă de poliţiştii de frontieră vasluieni când încerca să intre în ţară, prin Vama Albiţa.

Femeia în vârstă de 56 de ani, s-a prezentat luni, 5 septembrie, în jurul orei 02.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, pe sensul de intrare în România, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei de stat. Aceasta se afla ca pasageră într-un autoturism marca Nissan înmatriculat în Republica Moldova.

La controlul specific, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele femeii era emisă, de către autorităţile din Portugalia, o alertă de punere în aplicare a unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 6 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de corupţie pasivă, delapidare, complicitate la trecere şi şedere ilegală pe teritoriul Portugaliei, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

În fapt, autorităţile portugheze au stabilit faptul că femeia a fondat la Lisabona o asociaţie internaţională, prin intermediul căreia asigura invitaţii la diverse evenimente cetăţenilor moldoveni care vroiau să ajungă şi să rămână pe teritoriul Portugaliei.

Astfel, anchetatorii portughezi au stabilit că femeia era coordonatoarea unei reţele trafic de migranţi, din care făceau parte 28 de persoane.Basarabeanca a fost reţinută de poliţiştii de frontieră Vasluieni şi, ulterior, predată unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale a IPJ Vaslui, în vederea luării măsurilor ce se impun, scrie presa română.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...