(video) Unde-s tinerii: Solvita Grîu, fata care face karate și crede că voluntariatul va salva lumea

1

Solvita Grâu are 15 ani și este de la Cimișlia. Prenumele Solvita provine de la soare, Grâu, știți și singuri. Așadar, numele ei în întregime este soarele în grâu, un nume pe cât de neobișnuit, pe atât de potrivit cu energia, căldura, temperamentul și dorința de cunoaștere a tinerei.

Face parte dintr-o formație rock, de mică practică luptele marțiale, are în palmares zeci de participări la activitățile sociale și este o baterie energizantă pentru familie, colegi și pentru societate.

Are o grijă aparte pentru mediul în care trăim. O preocupă mult educația ecologică a societății, aceasta fiind explicația pentru faptul că am găsit-o la tabăra de vară organizată de Guta Club, unde alături de circa 90 de tineri încearcă să devină un lider climatic.

Aventura muzicală din viața ei a început aproximativ acum un an. Alături de trei băieți pune bazele formației ThebLastband, care adună cei mai împătimiți fani ai muzicii rock din orășel.

O altă pasiune de-a Solvitei este sportul. Această ocupație a moștenit-o de la părinți. Ei fiind antrenori de sport, au reușit să-i cultive fiicei lor nu doar atitudinea de campion, dar și un mod sănătos și activ de viață.

Ea este omul inițiativă, este acea persoană care-și determină prietenii să facă voluntariat. Toți colegii din gașca ei trebuie să facă ceva pentru societate, ne povestește tânăra.

Ea nu-și face planuri de durată. „Trăiește clipa” este despre Solvita. Nici măcar nu știe încă ce facultate ar dori să urmeze, știe un singur lucru, nu ar dori să plece din țară sub niciun pretext, o iubește așa precum iubește grâul soarele.

Pentru a o descoperi pe Solvita vă invităm să urmăriți reportajul de mai jos.

***

US_flag_48_stars.svg

Acest articol este finanțat de un grant oferit de Departamentul de Stat al SUA. Opiniile, constatările și concluziile din articol aparțin autorului și nu reflectă neapărat cele ale Departamentului de Stat al SUA.

Taguri: #Unde-s tinerii
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente