Social

Procurorii au expediat în judecată dosarul penal în cazul dublului omor de la Rîşcani

Potrivit Serviciului de presă al Procuraturii Generale (PG), crimele au avut loc pe 19 iunie curent pe teritoriul brigăzii de tractoare din satul Nihoreni, raionul Rîşcani. „Fiind în stare de ebrietate şi în urma unui conflict iscat, unul dintre inculpaţi le-a aplicat victimelor, în vîrstă de 28 şi 29 de ani, multiple lovituri de ciocan pînă i-a lăsat fără suflare”, a comunicat Moldpres.

Ulterior, acesta le-a sustras telefoanele mobile, bijuteriile din aur şi automobilul, iar pentru a ascunde urmele crimei, a transportat cadavrele într-o fîşie forestieră din preajma aceleiaşi localităţi, după care şi-a continuat drumul spre raionul Comrat, unde a ascuns automobilul victimelor. Cel de-al doilea inculpat este acuzat de procurori de favorizarea la comiterea infracţiunii, prin ascunderea urmelor crimei excepţional de grave.

Învinuiţii au fost reţinuţi peste patru zile de la comiterea dublului omor, iar automobilul a fost restituit succesorilor părţilor vătămate. Din momentul comiterii crimei şi pînă în prezent, inculpaţii se află în arest, iar dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă ani grei de închisoare.

Totodată, urmărirea penală în privinţa celor doi angajaţi ai Inspectoratului de Poliţie din raionul Rîşcani, care nu au întreprins măsurile necesare pentru descoperirea operativă a infracţiunilor şi identificarea rapidă a făptuitorilor, se află la etapa de finalizare, urmînd ca în scurt timp Procuratura Anticorupţie să-i trimită în judecată sub acuzaţia de abuz în serviciu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *