Veste bună pentru bicicliști: Pista din parcul Valea Morilor va fi extinsă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Pista pentru bicicliști din jurul lacului Valea Morilor va fi extinsă. În prezent se desfășoară lucrări de construcție a unei porțiuni noi de 1,2 km de pistă, care nu a existat anterior. Lungimea totală a acesteia va fi asfaltată și va avea o lungime de circa 2 km. Costul lucrărilor este de 2 milioane lei, bani alocați din bugetul municipal.

Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă a inspectat astăzi cele trei șantiere de construcție din Parcul „Valea Morilor” – renovarea scărilor acvatice, a pistei pentru bicicliști și amenajarea plajei. Lucrările de reconstrucție a scărilor acvatice urmează a fi încheiate către Hramul Chișinăului.

Potrivit Primăriei capitalei, volumul de lucrări rămas vizează amenajarea rampei de acces și a zonei din preajma Rotondei, inclusiv placarea cu piatră naturală.

Dorin Chirtoacă a calificat Rotonda cu scara cascadelor drept unul dintre cele mai frumoase monumente de arhitectură și o carte de vizită a capitalei.

Menţionăm că întregul obiectiv – rotonda, scările, havuzurile şi sistemul de iluminat decorativ, după renovare, vor avea o structură de rezistenţă sporită, păstrând în acelaşi timp aspectul arhitectural din anii 1960-1970. Valoarea proiectului este de circa 15 milioane lei, bani alocaţi din bugetul municipal.

De asemenea, primarul de Chişinău a inspectat şi plaja de la Valea Morilor, unde au loc lucrări de extindere a zonei de odihnă. Tot aici, se desfășoară și lucrări de amenajare a aleii pietonale din jurul lacului, aflate la etapa finală.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...