Deşi a depus mai multe plângeri la poliţie şi Procuratură, suspecţii au scăpat basma curată şi au fugit din ţară. Indignată, victima spune că nu mai ştie unde să-şi facă dreptate. Ofiţerul de urmărire penală, dar şi procurorul de caz au declarat că dosarul este suspendat şi nu oferă nicio informaţie. 

Vasile Bobeica în vârstă de 57 de ani din satul Hârtop, raionul Cimişlia, povesteşte că, în 2010, în timp ce se afla la muncă peste hotare, hoţii i-au furat 390 de stâlpi de beton din plantaţia de viţă-de-vie. Bărbatul spune că după comiterea furtului, făptaşii, care ar fi trei consăteni, au venit şi le-au ameninţat pe soţia şi fiica sa, ca să nu depună plângere la poliţie. 

În 2013, când Vasile Bobeica a revenit acasă, a găsit martori şi a sesizat Inspectoratul de Poliţie Cimişlia şi Procuratura raională. Bărbatul susţine că anchetatorul Vitalie Căldare ar fi tergiversat cazul şi nu ar fi audiat martorul principal, care a fost nevoit să părăsească ţara, după ce suspecţii în acest caz l-ar fi ameninţat cu moartea.

Bobeica spune că s-a adresat de câteva ori la Procuratura Generală, dar şi la Comisia parlamentară pentru Drepturile Omului, însă dosarul bate pasul pe loc. Mai mult, suspecţii l-ar fi ameninţat cu moartea şi au părăsit ţara, iar ulterior, persoana care ar fi cumpărat stâlpii a decedat.

Bărbatul susţine că este dezamăgit de activitatea instituţiilor de drept.

Anchetatorul Vitalie Căldare şi procurorul de caz Alexandra Borodin au declarat doar că procesul este suspendat din luna februarie a acestui an, dar au refuzat să ofere informaţii suplimentare.