05:44:30 24.04.2024
Stiri

EDUCAŢIE // Această mamă a pus-o pe fetiţa ei să împrăştie pastă de dinţi în farfurie! Orice părinte trebuie să facă asta!

Social 06.09.2016 12:00 Vizualizări1375 Autor: Ziarul National


EDUCAŢIE // Această mamă a pus-o pe fetiţa ei să împrăştie pastă de dinţi în farfurie! Orice părinte trebuie să facă asta! sursa: secretele.com

Pentru multe familii, şcoala generală este asemeni unei oale sub presiune: încercări, conflicte, dezvoltare fizică şi emoţii puternice.

Fiica acestei doamne, abia a început clasa a V-a, însă cu o noapte înainte, mama i-a oferit o lecţie în adevăratul sens al cuvântului...

O poveste de Amy Beth Gardner

"Fiica mea începe mâine şcoala generală. I-am decorat vestiarul, i-am cumpărat o uniformă nouă şi un ghiozdan frumos. În seara asta, chiar înainte de culcare, am făcut un lucru care este mult mai important decât orice bun material.

I-am oferit un tub cu pastă de dinţi şi i-am cerut să o stoarcă pe toată într-o farfurie. Atunci când a terminat, i-am spus să pună pasta la loc în tub.

A început să ţipe „Dar nu pot! Oricum nici nu va arăta ca înainte!” am aşteptat să termine şi i-am spus:

„Îţi vei aminti de farfuria asta întreagă ta viaţă. Cuvintele tale au o însemnătate imensă şi îţi vei da seama de asta, începând cu şcoala generală.

De asemenea vei vedea cum cuvintele tale vindecă, încurajează, inspiră sau iubesc. Uneori vei face şi alegeri greşite: eu îmi amintesc cum săptămâna asta de trei ori am rănit cu cuvintele mele.

Este acelaşi lucru ca în cazul pastei de dinţi, după ce o scoţi din tub, nu o mai poţi pune la loc. Foloseşte întotdeauna cu grijă cuvintele, Breonna!

Nu ţi le vei mai putea retrage după ce le-ai spus!

În fiecare dimineaţă când te trezeşti roagă-te să foloseşti cele mai înţelepte cuvinte! Noaptea asta poate fi cea în care decizi să fii un adolescent înţelept, ce îşi foloseşte cuvintele cu grijă!

Rămâi întotdeauna în amintirea oamenilor ca fiind o persoană înţelegătoare şi amabilă. Exemplul tău poate schimba lumea întreagă şi nu vei regreta niciodată că ai ales să fii blândă!”

Sursa: secretele.com


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md