(video) Ciocana: Doi minori implicați în răpiri şi furturi din automobile din strada Alecu Russo

Рисунок14-700×352

Doi minori cu vârstele de 15 şi respectiv 16 ani, domiciliați în Ialoveni şi Chişinău, a fost localizaţi şi reţinuţi de către forțele de ordine, după ce au răpit un automobil de model „Nissan Sunny”, parcat în curtea unui bloc de locuit din strada Alecu Russo, şi au sustras bunuri materiale dintr-un alt auotmobil de model „BMW”.

Potrivit informaţiilor constatate de poliţişti, minorii ar fi răpit automobilul în noaptea de 3 septembrie curent, prin metoda culegerii de chei. Respectiv proprietarul a alertat Poliţia Capitalei dimineaţa, când a depistat lipsa automobilului. Ulterior în urma măsurilor întreprinse, poliţiştii au depistat automobilul abandonat pe stradat Independenţei din sectorul Botanica.

În acest context au fost iniţiate două cauze penale pentru răpirea automobilului şi furt. Întrucât bănuiţii n-au atins vârsta majoratului, sunt cercetaţi penal în stare de libertate de către Procuratura sectorului Ciocana, conform competenţei stabilite de lege. Este de menţionat că aceştia anterior au fost reţinuţi şi documentaţi de Poliţia Capitalei pentru un şir de infracţiuni stradale, precum şi pentru furturi din locuinţe.

Conform legislaţiei penale în vigoare, persoanele bănuite de săvârşirea infracţiunilor respective, riscă amenzi în mărime de la 10 000 lei la 20 000 lei sau închisoare de la 1 la 3 ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente