„Secretele” PD, scoase afară: Sergiu Sîrbu o învață pe Maia Sandu cum se colectează 25.000 de semnături într-o zi

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Vicepreședintele Partidului Democrat, Sergiu Sîrbu, îi răspune liderului Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, care a declarat anterior că are suspiciuni faţă de modul în care s-au colectat semnăturile pentru candidatul din partea Partidului Democrat, Marian Lupu.

Potrivit lui Sîrbu, rezultatele „uimitoare” se obțin în urma unei organizări minuțioase. Totodată, acesta o acuză pe Sandu că, confundă like-urile de pe Facebook cu adeziuni politice.

„Cred însă că e important să nu te limitezi la a fi un partid de Facebook, să cobori din mediul virtual în popor, să-ți faci echipă de partid la modul fizic, real, să nu confunzi like-urile de pe FB cu adeziuni politice, pentru că like-urile nu vor alerga prin teritoriu după semnături pentru tine, astfel ca tu să stai confortabil în birou și să te miri. Probabil poți strânge semnături și ponind din mediul virtual, dar durata va fi pe măsură”, spune vicepreședintele PD.

Totodată, Sîrbu scoate și câteva detalii „din interior” despre „recordul” stabilit de PD, și anume colectarea a 29.000 de semnături într-o singură zi.

Citește și: (VIDEO) Oleg Brega cere excluderea lui Marian Lupu din cursa electorală

„Pregătirea colectării semnăturilor nu se face în zilele când trebuie strânse semnăturile, ci măcar cu două săptămâni înainte. Este foarte important cum îți organizezi punctul de colectare, în așa fel încât procedura să dureze cât mai puțin. Autoritățile publice locale trebuie informate imediat ce prevederile legale îți permit, pentru verificarea semnăturilor colectate. E important să ai o organizație de tineret numeroasă și foarte activă, bine instruită din timp, inclusiv la sediul central, gata să lucreze non-stop pentru a recepționa într-un timp cât mai scurt documentele și a le sistematiza”, spune Sîrbu.

Citește și: Maia Sandu va sesiza PG: „PD a exercitat presiune asupra angajaţilor din instituţiile de stat pentru a colecta semnături”

Amintim că Sandu a afirmat duminică că are suspiciuni faţă de modul în care s-au colectat semnăturile pentru candidatul din partea Partidului Democrat, Marian Lupu. Liderul PAS a anunțat că va depune o sesizare la Procuratura Generală, cerând anchetarea modul în care au fost colectate cele 29.000 de semnături într-o singură zi.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...