(VIDEO) Oleg Brega cere excluderea lui Marian Lupu din cursa electorală

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Activistul și candidatul independent la alegerile prezidențiale Oleg Brega suține că liderul PD, Marian Lupu, ar trebui scos din cursa electorală, după ce a prezentat la CEC listele cu 25 de mii de semnături într-un timp record. Acesta spune că PD și Lupu au încălcat norma procedurală, iar Comisia Electorală Centrală riscă să se compromită.

Prezent la ședința Comisiei Electorale Centrale, în cadrul căreia a fost înregistrat grupul de inițiativă pentru colectarea semnăturilor pentru a candida la funcția de președinte al Republicii Moldova, Brega a cerut Comisiei să indice că primăriile din toată republica sunt obligate să activeze și noaptea și sâmbătă, așa cum s-a întâmplat în cazul candidatului PD, Marian Lupu.

„Vreau ca în dispoziția Comisiei să indicați că primăriile din toată republica sunt obligate să activeze și noaptea și sâmbătă, așa cum s-a întâmplat în cazul candidatului PD, Marian Lupu. El a prezentat deja listele cu semnături și cu ștampile. Vineri la amiază a primit listele de subscripție, iar sâmbătă la amiază deja le-a adus cu semnături. Deci, primăriile au funcționat vineri noaptea și sâmbătă dimineața. Mă consider discriminat”, a declarat Brega în cadrul ședinței Comisiei Electoral Centrale.

Activistul susține că în aceste condiții alegerile sunt deja fraudate, folosindu-se resursele administrative.

„Cred că alegerile acestea sunt compromise, viciate. Am impresia că alegerile se frudează, folosindu-se resursele administrative. Vedem că Marian Lupu, candidatul PD, a adunat în 3-4 ore 29.000 de semnături din 29 de localități. Au lucrat cu o viteză de printer. Nu am niciun fel de așteptări de la CEC. Sunt dezamăgit. Probabil o să mă apuc să colectez semnături ca să văd comportamentul oamenilor, ca să comunic cu oamenii. Totuși, mă gândesc la boicotarea acestor alegeri ca fiind compromise”, a mai spus Oleg Brega.

„Dacă e adevărat că primarii au mobilizat oamenii ca să semneze pentru Marian Lupu și au folosit ștampila primăriei în interes de partid, acest candidatul trebuie scos din cursa electorală sau CEC-ul se va compromite”, a mai spus Brega.

Și candidatul la prezidențiale al Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, afirmă că are suspiciuni faţă de modul în care s-au colectat semnăturile pentru candidatul din partea Partidului Democrat, Marian Lupu. Liderul PAS a anunțat că va depune o sesizare la Procuratura Generală, cerând anchetarea modul în care au fost colectate cele 29.000 de semnături într-o singură zi.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...