Maia Sandu: Dacă participa la JO de la Rio, PD aducea un braț de medalii

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

PD a reușit în timp record să adune semnăturile necesare pentru înregistrarea candidatului său, Marian Lupu. Vineri Comisia Electoral Centrală a înregistrat grupul de inițiativă, iar sâmbătă Lupu avea deja 25.000 de semnături, ceea ce trezește suspiciuni din partea liderului PAS și candidatul la funcția de președinte al țării, Maia Sandu.

„Listele de subscripție și legitimațiile au fost eliberate la 2 septembrie, în jur de ora 13:00. Deplasarea în cele 18 raioane cu legitimațiile și listele consumă aproximativ 3 ore. Și alte 3 ore la întoarcere când colectorii vin cu listele completate. Dacă admitem că mai puțini oameni s-au trezit noaptea din somn ca să semneze pentru candidatul PD, înseamnă că acești colectori au avut la dispoziție 8 ore în prima seară. E posibil că oamenii îl iubesc tare pe Lupu și s-au trezit la 7 dimineața a doua zi ca să semneze. Colectorii au strâns semnături aproximativ până la ora 13:00, deoarece aveau nevoie încă de 3 ore să ajungă la CEC ca să depună listele. Deci, încă 6 ore de lucru. Așadar, în 14 ore 100 de colectori au strâns 25.000 de semnături. Adică omul a fost convins să semneze, i-au fost verificate actele și a completat personal în listă – toate acestea în doar 3 minute și 36 de secunde. Tot în aceste 3.6 minute a reușit primarul să verifice lista și să o ștampileze. Apropo, primarii urmează să fie remunerați dublu pentru că au lucrat în zi de odihnă. Dacă participa la Jocurile Olimpice de la Rio, Partidul Democrat aducea un braț de medalii”, a eacționat Maia Sandu.

Marian Lupu s-a mers sâmbătă la CEC unde a prezentat semnăturile necesare pentru înregistrarea candidaturii sale la funcția de președinte al țării. Deoarece este primul care a depus actele, candidatul PD va avea și locul de frunte pe lista buletinului de vot.

Primarul de Bălți, Renato Usatîi, declara ieri că angajații unor instituții de stat, precum Inspectoratul Fiscal sau Moldova Gaz, ar fi impuși să semneze în susținerea candidaturii președintelui PD, Marian Lupu, la funcția de președinte al țării.

Usatîi spune că a primit mesaje în acest sens din partea unor angajați de la mai multe instituții. El a postat pe pagina sa de Facebook două sesizări venite din parte unor angajați ai Inspectoratului Fiscal din Rezina și Criuleni Gaz.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...