Prezidențiale 2016: Un candidat a strâns deja toate semnăturile. Cine va fi primul în buletinul de vot

stampila
Foto: www.botosaneanul.ro

Marian Lupu s-a pre­zen­tat sâmbătă, 3 septembrie, la CEC adu­când actele nece­sare pen­tru înre­gis­tra­rea can­di­da­tu­rii sale la func­ția de pre­șe­dinte al țării. Deo­a­rece este pri­mul care a depus actele, can­di­da­tul PD va ocupa prima pozi­ție în bule­ti­nele de vot.

CEC urmează să verifice timp de șapte zile tot setul de documente prezentat, înclusiv listele cu semnături, iar în urma verificărilor se va lua o decizie asupra înregistrări candidatului.

Democrații au reușit această performanță în doar 24 de ore de la aprobarea grupului de inițiativă și eliberarea listelor de subscripție.  Astfel, reprezentanții PD au adunat într-un timp record numărul de semnături necesare înregistrării candidatului loc la CEC, scrie ZDG. 

Marian Lupu a declarat că PDM a reușit să strângă într-un timp foarte scurt numărul necesar de semnături pentru campania prezidențială grație mobilizării pe care a demonstrat-o chiar din prima zi. „Avem adunate 29 de mii de semnături, cu mult mai multe decât minimul necesar înscrierii. Ne bucurăm că suntem primul partid care a reușit să adune semnăturile – e un semn bun pentru campania electorală. A fost un tur de forță extraordinar prin toate raioanele țării și îi felicit pe colegi pentru efortul depus. Avem o echipă de nădejde la PDM”, a spus Marian Lupu.

Lupu la vot PC: Facebook/ Partidul Democrat
Lupu la vot PC: Facebook/ Partidul Democrat

În același context, candidata PAS, a ironizat viteza cu care Marian Lupu a colectat semnăturile.

„Listele de subscripție și legitimațiile au fost eliberate ieri, 2 septembrie, în jur de ora 13:00. Deplasarea în cele 18 raioane cu legitimațiile și listele consumă aproximativ 3 ore. Și alte 3 ore la întoarcere când colectorii vin cu listele completate. Dacă admitem că mai puțini oameni s-au trezit noaptea din somn ca să semneze pentru candidatul PD, înseamnă că acești colectori au avut la dispoziție 8 h în prima seară. E posibil că oamenii îl iubesc tare pe Lupu și s-au trezit la 7 dimineața a doua zi ca să semneze. Colectorii au strâns semnături aproximativ până la ora 13:00, deoarece aveau nevoie încă de 3h să ajungă la CEC ca să depună listele.

Deci, încă 6 h de lucru. Așadar, în 14 h 100 de colectori au strâns 25 000 de semnături. Adică omul a fost convins să semneze, i-au fost verificate actele și a completat personal în listă – toate acestea în doar 3 minute și 36 de secunde. Tot în aceste 3.6 minute a reușit primarul să verifice lista și să o ștampileze. Apropo, primarii urmează să fie remunerați dublu pentru că au lucrat în zi de odihnă. Dacă participa la Jocurile Olimpice de la Rio, Partidul Democrat aducea un braț de medalii” scrie Maia Sandu pe pagina sa de Facebook. 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente