16:11:55 25.04.2024
Stiri

PD, ironizat pentru că a colectat semnăturile necesare pentru candidatura lui Lupu în timp-record: „Dacă participa la Jocurile Olimpice de la Rio, PD aducea un braț de medalii”

Politică 04.09.2016 11:00 Vizualizări1785 Autor: Ziarul National
PD, ironizat pentru că a colectat semnăturile necesare pentru candidatura lui Lupu în timp-record: „Dacă participa la Jocurile Olimpice de la Rio, PD aducea un braț de medalii” pdm.md


Partidul Democrat a anunțat că a colectat deja un număr aproape dublu decât cel necesar al semnăturilor pentru susținerea candidatului democrat la alegerile prezidențiale, Marian Lupu.

Acest lucru s-a întâmplat într-o singură zi, fapt care a făcut-o pe Maia Sandu, candidata Partidului „Acțiune și Solidaritate”, să calculeze că un cetățean a fost convins să semneze, i-au fost verificate actele și a completat lista personal în doar trei minute și 36 de secunde.

„Listele de subscripție și legitimațiile au fost eliberate pe 2 septembrie, în jur de ora 13:00. Deplasarea în cele 18 raioane cu legitimațiile și listele consumă aproximativ 3 ore. Și alte 3 ore la întoarcere, când colectorii vin cu listele completate. Dacă admitem că mai puțini oameni s-au trezit noaptea din somn ca să semneze pentru candidatul PD, înseamnă că acești colectori au avut la dispoziție 8 ore în prima seară. E posibil că oamenii îl iubesc tare pe Lupu și s-au trezit la 7 dimineața a doua zi ca să semneze. Colectorii au strâns semnături aproximativ până la ora 13:00, deoarece aveau nevoie încă de 3 ore să ajungă la CEC ca să depună listele. Deci, încă 6 ore de lucru. Așadar, în 14 ore, 100 de colectori au strâns 25 000 de semnături. Adică, omul a fost convins să semneze, i-au fost verificate actele și a completat personal în listă - toate acestea în doar 3 minute și 36 de secunde. Tot în aceste 3,6 minute a reușit primarul să verifice lista și să o ștampileze. Apropo, primarii urmează să fie remunerați dublu pentru că au lucrat în zi de odihnă. Dacă participa la Jocurile Olimpice de la Rio, Partidul Democrat aducea un braț de medalii”, ironizează Maia Sandu.

Și vicepreședintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vadim Pistrinciuc, ia în derâdere „recordul” democraților și așteaptă deja ca Marian Lupu să fie declarat învingător al cursei electorale înainte de alegeri.

Aștept ca Lupu să fie declarat învingător pe 15 octombrie, pe motiv că a reușit să colecteze voturile... înainte de termen... adică alegeri. Matematica le bate pe toate. Un calcul clar, care demonstrează că PD fraudează deja acolo unde, în principiu, nu e nevoie, la colecarea semnăturilor. Nu, să nu credeți că e o greșeală, e un semn, pentru toți, semnul omertei - vom frauda și fura așa cum știm - asta ni se spune cu text deschis. Asta se spune inclusiv partnerilor și observatorilor internaționali”, sugerează Vadim Pistrinciuc.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md