Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Semnături strânse în timp record.…

Semnături strânse în timp record. Cine va fi primul în buletinele de vot la prezidențiale

Marian Lupu, candidatul Partidului Democrat la alegerile prezidențiale din 30 octombrie, este primul care a reușit să strângă numărul necesar de semnături pentru a fi înregistrat la CEC. Democrații au reușit această performanță în doar 24 de ore de la aprobarea grupului de inițiativă și eliberarea listelor de subscripție.  Astfel, reprezentanții PD au adunat într-un timp record numărul de semnături necesare înregistrării candidatului loc la CEC.

Informația a fost confirmată pentru unimedia.info de către președintele CEC, Alina Russu, care afirmă că CEC urmează să verifice timp de șapte zile tot setul de documente prezentat, înclusiv listele cu semnături, iar în urma verificărilor se va lua o decizie asupra înregistrări candidatului.

Potrivit ei, Marian Lupu s-a prezentat ieri la CEC aducând actele necesare pentru înregistrarea candidaturii sale la funcția de președinte al țării. Deoarece este primul care a depus actele, candidatul PD va ocupa prima poziție în buletinele de vot.

Pentru a se putea înscrie în cursa electorală, candidaţii pentru funcţia de preşedinte al ţării au nevoie de cel puţin 15 mii de semnături şi cel mult 25 de mii. Câte 600 de semnături trebuie să fie obţinute din cel puţin 18 raioane.