La volanului unui Lexus cu acte false. Un tânăr a încercat să traverseze frontiera, dar a fost reținut

IMG_20160902_064115

Un tânăr cu dublă cetățenie, moldovenească și rusă, a încercat să traverseze frontiera de stat la volanul unui Lexus, cu certificat de înmatriculare total fals. Tentativa sa a fost deconspirată de polițiștii de frontieră din punctul de trecere „Ceadîr-Lunga 2”, în dimineața zilei de 2 septembrie.

Astfel, în jurul orei 00.30, pentru efectuarea formalităților necesare la frontieră, s-a prezentat pe pista de intrare în R.Moldova un tânăr de 26 de ani, care s-a legitimat în baza documentelor de călătorie eliberate de autoritățile ruse. Acesta conducea un Lexus GS 300, înmatriculat în Federația Rusă. În timpul controlului documentelor, atenția inspectorului de frontieră s-a concentrat asupra certificatului de înmatriculare, care prezenta semne vădite de falsificare. Bărbatul a declarat polițiștilor de frontieră că nu cunoște despre falsul depistat.

Documentul a fost ridicat şi transmis spre expertiză, iar cercetările sunt continuate de angajaţii Poliţiei de Frontieră în vederea stabilirii circumstanţelor infracţiunii. Conform normelor procedurale, pe cazul dat a fost întocmit proces verbal de audiere și constatare a infracţiunii prevăzute de art. 361 al. (1) CP al R. Moldova „Confecţionarea, deţinerea, vînzarea sau folosirea documentelor oficiale, a imprimatelor, ştampilelor sau sigiliilor false”. Dacă va fi dovedită vinovăția bărbatului, acesta riscă amendă în mărime de până la 300 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 ani. Mijlocul de transport a fost indisponibilizat pe teritoriul punctului de trecere „Ceadîr-Lunga 2” până la finalizarea cercetărilor.

IMG_20160902_064016---

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente