Roman Mihăieș a mers la CEC pentru a se înscrie în cursa pentru prezidențiale

Analistul politic Roman Mihăieș a mers sâmbătă, 3 septembrie, la Comisia Electorală Centrală (CEC) unde a depus o cerere pentru înregistrarea grupului de inițiativă care îl va susține în calitate de candidat independent la funcția de președinte al Republicii Moldova.

În conformitate cu prevederile legale electorale, în termen de 3 zile de la recepționarea actelor depuse, Comisia va verifica corectitudinea acestora și va decide asupra înregistrării sau refuzului înregistrării grupurilor de inițiativă.

Amintim că perioada de depunere a cererilor în vederea înregistrării grupurilor de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de președinte al Republicii Moldova se va încheia la 9 septembrie curent.

Pentru înscrierea în cursa electorală, în sprijinul persoanei care candidează trebuie acumulate cel puţin 15 mii de semnături. Termenul limită este 29 septembrie.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.