01:41:37 20.04.2024
Stiri

Autoritățile PROMIT să achite despăgubiri agricultorilor ale căror livezi au fost DISTRUSE de înghețurile și grindina din acest an

Economie 03.09.2016 14:00 Vizualizări1139 Autor: Ziarul National


Autoritățile PROMIT să achite despăgubiri agricultorilor ale căror livezi au fost DISTRUSE de înghețurile și grindina din acest an

Agricultorii care s-au pomenit cu livezile și plantațiile de viță-de-vie distruse de înghețurile din primăvara acestui an și de grindina care a căzut mai târziu ar urma să fie despăgubiți din Fondul de rezervă al Guvernului.

Cel puțin, așa a promis, ieri, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Eduard Grama, la o întâlnire cu reprezentanții asociațiilor de profil „UniAgroProtect”, „AGROinform”, „Moldova Fruct”, Federația Națională a Fermierilor din Moldova și Asociația producătorilor și exportatorilor de struguri din Moldova.

„Suportul va fi alocat pentru acoperirea cheltuielilor la măsurile de protecție fitosanitară a plantațiilor pomicole pe suprafața de circa 10 mii de hectare afectate, dintre care, 6,5 mii ha în urma înghețurilor și alte circa 3,5 mii ha de livezi și viță-de-vie afectate de grindină mare și ploi torențiale”, a declarat ministrul Eduard Grama.

Banii vor fi alocați în baza unui regulament care urmează a fi elaborat în timpul apropiat de către specialiștii din cadrul ministerului și care va fi consultat cu asociațiile de profil.

Reprezentanții asociațiilor insistat ca de aceste mijloace financiare să beneficieze nemijlocit agenții economici afectați de calamitățile naturale înregistrate în acest an. Astfel, vor fi acoperite costurile tratamentelor fitosanitare pentru protecția plantelor pentru anul curent, care constituie circa 5 mii lei per ha pentru plantațiile de măr și 3,5 mii lei per ha pentru sâmburoase.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md