Trimite e-mail | Printeaza
Electorala 2016
02.09.2016

CEC a înregistrat 9 grupuri de inițiativă pentru colectarea semnăturilor în vederea susținerii candidaților la funcția de Președinte al Republicii Moldova

CEC a înregistrat 9 grupuri de inițiativă pentru colectarea semnăturilor în vederea susținerii candidaților la funcția de Președinte al Republicii Moldova

În cadrul ședinței de astăzi, 2 septembrie 2016, Comisia Electorală Centrală (CEC) a înregistrat 9 grupuri de inițiativă pentru colectarea semnăturilor în vederea susținerii candidaților la funcția de Președinte al Republicii Moldova:

Dumitru Ciubașenco, candidat desemnat de Partidul Politic „Partidul Nostru” ;
Andrei Năstase, candidat desemnat de Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr”;
Mihai Ghimpu, candidat desemnat de Partidul Liberal;
Maia Sandu, candidat desemnat de Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”;
Iurie Leancă, candidat desemnat de Partidul Politic „Partidul Popular European din Moldova”;
Igor Dodon, candidat desemnat de Partidul Politic „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova”;
Mihai Corj, candidat independent;
Marian Lupu, candidat desemnat de Partidul Democrat din Moldova;
Artur Croitor, candidat independent.

Tot astăzi, CEC a eliberat membrilor grupurilor de inițiativă legitimații și liste de subscripție în vederea colectării semnăturilor pentru susținerea candidaților la funcția de Președinte al Republicii Moldova.
Grupurile de inițiativă vor colecta semnături pînă la data de 29 septembrie 2016, în conformitate cu prevederile art. 42 și 102 din Codul electoral și ale capitolului III din Regulamentul privind particularitățile de desemnare și înregistrare a candidaților la alegerile pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova, aprobat prin hotărîrea Comisiei Electorale Centrale nr. 113 din 18 august 2016.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus