Ca în filme! Un ucrainean beat a ajuns cu un tractor, cu remorca furată, la o rudă din Ștefan Vodă// FOTO

Polițiștii de frontieră moldoveni au reținut un ucrainean, care a traversat ilegal frontiera din Ucraina în R. Moldova. Mai mult, acesta  a ajuns într-un sat din raionul Ștefan Vodă, conducând în stare de ebrietate un tractor, cu remorca furată. Incidentul a avut loc pe 30 august, la miezul nopții, în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră ,,Căplani”.

Astfel, urmare a valorificării unei informații operative obținute din partea grănicerilor ucraineni, precum că un autovehicul se află la frontiera de stat, s-a luat decizia de a efectua verificări minuțioase la linia de frontieră. Ca rezultat, s-a constatat că un tractor de model ,,ЮМЗ – 6” înmatriculat în Ucraina, care avea cuplată o remorcă fără numere de înmatriculare, a trecut ilegal frontiera de stat din Ucraina în Republica Moldova, pe direcţia s.Crutoiarovca (Ucraina) – s.Căplani (Republica Moldova).

La scurt timp, ofițeri de investigații au reținut infractorul și vehiculele, în gospodăria unui locuitor din s.Căplani, r. Ștefan Vodă.

Cercetările ulterioare au stabilit că conducătorul mijlocului de transport este cetățean ucrainean, care a condus tractorul în stare de ebrietate. Mai mult, bărbatul, de 51 de ani, nu deținea niciun act, care i-ar fi autorizat trecerea frontierei de stat prin punctul de trecere, fapt pentru care a recurs la fapta ilegală. Ofițerii de investigații au constatat că și remorca, introdusă în țară în mod fraudulos, este furată de pe teritoriul Ucrainei.

tractor

Pe cazul dat este pornită o cauză penală pentru trecerea ilegală a frontierei de stat. În prezent, autovehiculele sunt indisponibilizate la sediul Sectorului Poliției de Frontieră ,,Căplani”, iar persoana este reținută pentru 72 de ore, până la stabilirea tuturor circumstanțelor.

tractor

papusoi

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.